Inspanningstest - Gezondheidsmeting

WANNEER EEN INSPANNINGSTEST - GEZONDHEIDSMETING LATEN DOEN?

Hartslag kennen

Je conditie testen dankzij een inspanningstest? Een gezondheidsmeting doen ter voorbereiding van je sportieve doelen? Een inspanningstest helpt je zicht te krijgen op je hartslag waardoor je in de toekomst gezonder en verantwoorder kan sporten.

Fysieke conditie verbeteren

De sportkinesisten van Sportpraktijk helpen jou om je fysieke conditie te verbeteren. We geven je haalbare, gepersonaliseerde tips om te starten. Daarnaast krijg je vooral advies om op lange termijn te blijven bewegen. Een gezondheidsmeting schetst je een transparant startscenario als je bijvoorbeeld wil afvallen, aan duursport wil doen, je spiermassa opbouwen, …

Blessurepreventie

Een inspanningstest is een goede methode om blessures te vermijden. Zeker wanneer je er gevoelig voor bent. Onze sportkines helpen we je om voldoende comfortabel door te starten op basis van jouw testresultaten.

HOE VERLOOPT EEN INSPANNINGSTEST?

Aan de hand van een inspanningstest wordt je lichaam en fysieke gezondheid in kaart gebracht en krijg je een programma op maat van je sportieve of gezonde doelstelling. Ieder lichaam is anders, reageert anders op verschillende sporten. Er wordt gedurende en na de gezondheidstest dan ook rekening gehouden met je blessuregevoeligheid zodat het succesvol doorlopen van je programma gegarandeerd is. Bovendien kan je met je programma gratis komen sporten in de Sportpraktijk in Haasrode. Sportpraktijk is een erkend Sportmed test-point.

PRIJS INSPANNINGSTEST?

  • Kostprijs voor een eerste meting is 159 euro (incl. BTW). 

- SportMed Active Lifestyle Coaching voor een actieve(re) levensstijl – START - plan
- SportMed Cardio Performance Coaching – START - plan

  • Hertest of groepstarief (vanaf 2 pers):  99 euro pp (incl. BTW).


ONZE BEGELEIDERS VOOR DE INSPANNINGSTEST


Ben Leppens (coming soon)

 

Een inspanningstest wordt eventueel aangevuld met:

  • opvolging door een physical coach
  • blessurepreventieve screening onder leiding van een sportkinesist of physical coach
  • mental coaching 
  • (sport)diëtist obv multiscan meting

Inspanningstest aanvragen

Meer items Inspanningstest - Gezondheidsmeting

Multiscan Pro - Gezondheidsanalyse

De Multiscan is een nieuw innovatief type meet- en analysesysteem. Je gezondheid, lifestyle en voedingspatroon worden in kaart gebracht samen met nog diverse, andere parameters. In de Sportpraktijk in Heverlee (Leuven) kan je terecht voor screening, analyse & coaching.

Sportkinesitherapie

Een tennisarm, rugklachten of krachtverlies? Via een breed arsenaal aan behandeltechnieken en ervaring leiden onze kinesitherapeuten jou doorheen het revalidatieproces van jouw sportblessure. Sportpraktijk biedt je sportkinesitherapie op maat.

Myofasciale Therapie (dry needling)

Sportpraktijk behandelt pijn veroorzaakt door verkeerd functioneren van spieren of overbelasting. Dankzij Myofasciale Therapie of Triggerpunt Therapie met dry needling focussen we ons op de kern van pijnen en dysfuncties. Pure efficiëntie.

Pilates

Betere houding? Minder stress? Klassieke pilates is een prima combinatie van inspanning én ontspanning. Je werkt aan krachtige spieren, een soepel lichaam, een goede houding en aan goed evenwicht tussen lichaam en geest.

Personal & physical coaching

Van 5 km leren lopen, over verantwoord afvallen, tot een sportrecord verbreken op de fiets of in de atletiekpiste. Dankzij personal coaching verbeter je je prestaties en blijf je blessurevrij door kracht, stabiliteit, snelheid en lenigheid te trainen.

Mental Coaching - Sportpsychologie

Fris en gefocust blijven in je werk of tijdens sportwedstrijden? Via mental coaching helpen we jou om jouw prestaties te verbeteren. We leren je hoe je je focust in functie van je droom en helpen je om toe te werken naar jouw doel.

(Sportvoedings)advies

Wil je verantwoord afvallen? Voedingsadvies als sporter? Sportpraktijk in Haasrode geeft je gepersonaliseerd voedingsadvies met effect. Stapsgewijs en toegankelijk helpen we je sport en voeding 100% met elkaar te doen matchen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x