Sportkinesitherapie

WAT IS SPORTKINESITHERAPIE?

Via een breed arsenaal aan behandeltechnieken en ervaring leiden onze kinesitherapeuten jou doorheen het revalidatieproces van jouw sportblessure.

Er wordt gestreefd naar een zo efficiënt mogelijk proces met oog voor het welzijn op lange termijn en het halen van kortetermijndoelstellingen.

Sportpraktijk biedt je sportkinesitherapie op maat. We werken met een centraal dossier en combineren manuele-, oefen- en myofasciale therapie in een multidisciplinair kader waarbij pijn en dysfunctie behandeld worden.

Klop je aan bij Sportpraktijk in Haasrode voor sportkinesitherapie? Dan word je begeleid door één vaste sportkine. Waar nodig krijg je gespecialiseerde ondersteuning en begeleiding door één van onze andere sportkinesisten.

WANNEER SPORTKINESITHERAPIE?

  • acute en chronische sportblessures: tennisarm, knieblessure, zweepslag, …
  • prestatieverlies: krachtverlies, tegenvallende resultaten, …
  • houdingsproblemen oplossen vanuit een actieve benadering: rugklachten, nekklachten, …
  • pijn en dysfunctie in spieren en gewrichten: hoge rugpijn, gewrichtspijn, …

ONZE SPECIALISTEN SPORTKINESITHERAPIEWil je na je revalidatie een vlekkeloze overgang maken van individueel trainen naar in groep trainen? Onze physical coaches werken met jou, sportspecifiek, naar jouw nieuwe sportieve doelen op het vlak van cardio, kracht, stabiliteit en lenigheid!

Kennismakingsgesprek sportkinesitherapie aanvragen

Meer items Sportkinesitherapie

Multiscan Pro - Gezondheidsanalyse

De Multiscan is een nieuw innovatief type meet- en analysesysteem. Je gezondheid, lifestyle en voedingspatroon worden in kaart gebracht samen met nog diverse, andere parameters. In de Sportpraktijk in Heverlee (Leuven) kan je terecht voor screening, analyse & coaching.

Myofasciale Therapie (dry needling)

Sportpraktijk behandelt pijn veroorzaakt door verkeerd functioneren van spieren of overbelasting. Dankzij Myofasciale Therapie of Triggerpunt Therapie met dry needling focussen we ons op de kern van pijnen en dysfuncties. Pure efficiëntie.

Inspanningstest - Gezondheidsmeting

Je conditie testen dankzij een inspanningstest? Een gezondheidsmeting doen ter voorbereiding van je sportieve doelen? Een inspanningstest helpt je zicht te krijgen op je hartslag waardoor je in de toekomst gezonder en verantwoorder kan sporten.

Pilates

Betere houding? Minder stress? Neem deel aan pilates bij Sportpraktijk. De prima combinatie van in- én ontspanning. Onze eerste lessenreeks start in september.

Physical coaching

Van 5 km leren lopen, over verantwoord afvallen, tot een sportrecord verbreken op de fiets of in de atletiekpiste. Dankzij physical coaching verbeter je je prestaties en blijf je blessurevrij door kracht, stabiliteit, snelheid en lenigheid te trainen.

Mental Coaching - Sportpsychologie

Fris en gefocust blijven? Via mental coaching helpen we jou om jouw prestaties te verbeteren, leer je omgaan met druk en tegenslagen en mentaal sterker te worden.

(Sport)voedingsadvies

Wil je verantwoord afvallen? Voedingsadvies als sporter? Sportpraktijk in Haasrode geeft je gepersonaliseerd voedingsadvies met effect. Stapsgewijs en toegankelijk helpen we je sport en voeding 100% met elkaar te doen matchen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x