Bedrijf in de kijker: Ipcos

Bedrijf in de kijker : Ipcos 

Ook de medewerkers van Ipcos geven iedere dag het beste van zichzelf in hun werk. In onze ogen zijn het allemaal atleten die dagelijks toewerken naar topprestaties. Om hun lichaam en geest optimaal te laten functioneren is beweging onontbeerlijk. ‘Ipcos on the move’ is hiervan een mooi voorbeeld!

CEO Peter Van Overschee : “IPCOS werkt al enkele jaren rond mentale gezondheid van onze medewerkers om zo de bewustmaking rond burn-out te vergroten en aldus de kans op uitval te verminderen. De verbetering van de algemene fysieke conditie van onze medewerkers kadert in dit project vermits fysiek weerbaardere mensen ook mentaal weerbaarder zijn.”

Eén van de grootste voordelen binnen het project met Sportpraktijk is dat het voor iedereen toegankelijk is aangezien er heel individueel toegewerkt wordt naar de verschillende doelstellingen, zowel gezondheids- als prestatiegerelateerd. Jong, oud, sportief of totaal niet sportief… iedereen krijgt zijn individueel bewegingsprogramma en nét dat maakt het verschil op de werkvloer.

Er werd nog nooit zoveel over gezondheid gesproken aan onze keukentafel.

Er is meer interactie want er is een nieuw gemeenschappelijk onderwerp om over te praten. Collega’s stimuleren mekaar op een positieve en opbouwende manier zodat ook de langetermijn doelstellingen gehaald worden en de drop out veel beperkter blijft. Verder is het ook een leuke teambuilding oefening.

Het enthousiaste team en de gestructureerde aanpak van de Sportpraktijk zijn duidelijke troeven! De nabijheid in het researchpark in Heverlee is zeker een pluspunt.

Daarenboven zorgt Ipcos voor een ideale context waarbij veel flexibiliteit gegeven wordt voor het uitvoeren van het programma. De nabijheid van de Sportpraktijk in het research park in Heverlee is daarin zeker een pluspunt. Dit verlaagt de drempel voor de medewerkers om deel te nemen – ook tijdens de werkuren. Ook het jonge enthousiaste team en de gestructureerde aanpak van de Sportpraktijk zijn duidelijke troeven.

De Sportpraktijk ging van start met een kickoff rond de centrale thema’s beweging, houding, voeding en mentale veerkracht.  Alle medewerkers kregen de mogelijkheid om zich vrijblijvend in te schrijven voor een gezondheidsmeting met daaraan gekoppeld een individueel bewegingsprogramma op maat van elke medewerker.

Ruim 85% zag de kans schoon om zich te laten screenen en zij werken momenteel, ongeveer 3 maanden na de eerste gezondheidsmeting, toe naar een hermeting om de vooruitgang te objectiveren.

Ook de medewerkers zijn enthousiast. Een greep uit hun reacties:

  • Je weet dat je binnen de juiste hartslagzone aan het trainen bent en dat dit afgestemd is op het vermijden van blessures, wat een veilig gevoel geeft.  
  • Er is wel een beetje onderlinge competitie, maar op een gemoedelijke, vriendelijke manier. Ik ben trots dat er zoveel collega’s mee doen. Zeker als je bedenkt dat iedereen de hele dag achter het computerscherm zit.
  • Het is belangrijk om in beweging te blijven, zeker wanneer je ouder wordt. Met een druk gezin komt het er vaak niet van. Dit was de kans om een nieuwe start te maken. En het gemak dat je dit tijdens je lunchpauze kunt doen. Dit houdt in dat het voor de rest weinig privétijd afsnoept.
  • Ik was blij om te zien dat de tijd die ik spendeer aan sporten effectief leidt tot een betere gezondheidstoestand. De gezondheidsmeting bevestigde dat ik goed bezig ben.
  • Het "Ipcos on the move" programma helpt je toewerken naar een hoger fitheidsniveau. Het is een zegen om te kunnen sporten, zowel voor als na het werk, in de Sportpraktijk die zo dichtbij ligt. Daardoor ligt de drempel veel lager aangezien je veel minder tijd verliest. Dat we dit als bedrijf doen, zorgt er vooral voor dat er voldoende groepsdruk is om ook op lange termijn gemotiveerd te blijven sporten.
  • Fijn dat de werkgever ook inziet dat een gezonde medewerker minder afwezig is door ziekte én dat vooral het algehele welbevinden van de medewerker omhoog gaat. Je bent namelijk gezond bezig en dat geeft me een goed gevoel.

Langetermijn denken!

Van zodra er een gezondheidsbewustzijn gegroeid is en iedereen kan terugvallen op een voldoende groot fysiek draagvlak op gezondheidsniveau, kan er op eigen initiatief verder gewerkt worden op het tempo dat best past.

CEO Peter Van Overschee van Ipcos wil in een volgende stap toewerken naar gemeenschappelijke fiets of loop evenementen. Een logisch vervolg en een gezonde visie!

Wil jij je medewerkers ook stimuleren en inspireren om hun fysiek draagvlak te vergroten en daartoe inzetten op het welzijn en de veerkracht van iedere medewerker? Neem contact op met Koen Joosen, zaakvoerder op het nummer 0474 60 80 12 of via info@sportpraktijk.be.

Voor meer info, raadpleeg onze bedrijfsbrochure.

Meer items Bedrijf in de kijker: Ipcos

(Sport)kinesitherapeut gezocht - Vacature

Werken als kinesitherapeut in een multidisciplinaire team? Je sportieve knowhow inzetten? Sportpraktijk in Leuven is op zoek naar jou! Bij Sportpraktijk moedigen we een open blik en een gezonde dosis intrapreneurship aan. Autonomie en teamwork gaan hand in hand!

Corona update 1/11/2020: wij blijven voor jou klaar staan!

Onze kinesitherapeuten blijven allemaal Corona-proof voor je klaar staan in de Sportpraktijk: we zorgen voor de juiste omstandigheden zodat jij jouw revalidatie of behandeltraject kan verder zetten. Personal training en inspanningstesten kunnen evenwel niet doorgaan. Lees hieronder meer over de specifieke maatregelen!

Online Pilates lessenreeks juli - augustus 2021

Betere houding? Minder stress? Neem deel aan pilates bij Sportpraktijk. De prima combinatie van in- én ontspanning. Onze eerste lessenreeks start in september.

De Multiscan Pro: jouw gezondheidsscan

Hoe gezond is jouw lichaam? Test het in de Sportpraktijk met de Multiscan Pro. Een bodyscan die een breed inzicht verschaft over jouw lichamelijke toestand.

3 tips voor meer energie voor, tijdens en na de werkuren!

Health en wellbeing in company: welke basiselementen moeten zeker aanwezig zijn op weg naar meer veerkracht!

Gezond telewerken met Sportpraktijk

Werk jij de komende weken voornamelijk remote op je laptop? Heb je thuis aan de eettafel ook een crisisbureau ingericht? Of ben je van nature een doorwinterde telewerker? Sportpraktijk helpt je graag gezond te leven, zelfs als de omstandigheden je verplichten om thuis te werken. Geniet nu van online personal coaching, op maat van jouw tijdschema en jouw behoeften.

2 marathons in 1 maand: crazy?

Sportkinesitherapeut en physical coach Koen Joosen legde alle puzzelstukjes samen om op korte tijd zijn 2e en 3e marathon te lopen. Wil je weten welke rol blessurepreventie, voeding, materiaalkeuze,... speelden in het succesvol uitlopen? 

Moving Lives - Sportief en solidair in Corona crisis

Wandelen, lopen of fietsen én een impactvolle bijdrage leveren aan een goed doel? Moving Lives is een online community platform dat verbinding brengt tussen individuen, bedrijven en non-profitorganisaties door geld in te zamelen voor een goed doel en dit via 1 manier: BEWEGEN! Sportief én Solidair - Let's go!

Verbeter jouw immuniteit! Wist je dat...

Wil je in tijden van het Corona virus en zijn negatieve impact ook actief iets doen ter preventie van en om je immuniteit algemeen te vergroten? Stress, beweging, slaap, vitamine C en D, zink en jawel paddestoelen helpen jou om ziekte te voorkomen en meer weerbaar te worden

Verantwoord sporten in jouw club!

Aan de hand van een inspanningstest (lopen of fietsen) worden je lichaamssamenstelling en fysieke gezondheid in kaart gebracht en krijg je een programma op maat van je sportieve of gezonde doelstelling

CASE: Sporter in de kijker – Paul

Toen de weegschaal meer dan 100 kg aanwees, besloot cafébaas Paul in 2018 dat het tijd was voor actie. Hij contacteerde Sportpraktijk met de vraag om hem professioneel en intensief te begeleiden ter voorbereiding van een avontuurlijke tocht door de Franse en Zwitserse bergen in april 2019.

CASE: Patiënt in de kijker – Tineke

Tineke klopte aan bij de Sportpraktijk met aanhoudende, zware lichamelijke klachten. Dankzij de juiste trainingen en behandelmethoden is Tineke nu weer veel sterker! Een case over doorzettingsvermogen.

Van 18,9 km naar 42,195 km in 3 maanden! Mijn eerste marathon...

Sportkinesitherapeut en physical coach Koen Joosen legde alle puzzelstukjes samen om op korte tijd op te bouwen naar zijn eerste marathon. Wil je weten welke rol blessurepreventie, voeding, materiaalkeuze,... speelden in het succesvol uitlopen? 

Redcord training

Via het Redcord systeem is het mogelijk om kracht, balans en coördinatie in één training te implementeren. Daardoor is het een heel complete training die perfect complementair is met de sportspecifieke trainingen!

Stabilisatie-kracht sessies

In de small group trainingen leggen we de klemtoon op blessurepreventie. Deze trainingen helpen je ook om sterker te presteren. Onder het motto "samen trainen is veel plezanter" koppelen we fun aan resultaat!

Bedrijf 'on the run': Easics

Sportbegeleiding voor bedrijven. Easics neemt deel aan de North C Trail en schakelt de sportcoaches van Sportpraktijk in. Lees hier hun verhaal.

Bedrijf in beweging : gemeente Neerpelt

Afgelopen week gaven we de ‘kick-off’ bij de gemeente Neerpelt! Burgemeester Raf Drieskens zet al enkele jaren in op welzijn en gezondheidsacties voor het gemeentepersoneel en dit jaar besloot hij een stapje verder te gaan voor de 150 medewerkers! 

Get control over your body and make your business grow!

Voor elke ambitieuze ondernemer die zijn business als een topsporter runt, geldt: "mens sana in corpore sano": de basis kan je niet verloochenen! Maak je eigen lichaam sterker en win in veerkracht om jouw onderneming verder te stuwen in de goede richting!

Blessurepreventie @ hockeyclub KHC Leuven

Personal coaches Jente Schaepherders en Koen Joosen waren vorige week te gast bij KHC Leuven voor een workshop 'Blessurepreventie bij jeugd en volwassenen'. Je verbetert prestaties en blijft blessurevrij door kracht, lenigheid en stabiliteit te trainen. Het integreren van specifieke oefeningen per categorie is het ultieme doel!

C-VALLEY LEUVEN: "Mentaal kapitaal" door Better Minds at Work op 13/11/2018 @Researchpark

Op dinsdag 13 november ontvangt de werkgroep Sport & Welzijn Miet Leijssen van Better Minds at Work voor een workshop Mentaal Kapitaal.

C-Valley Leuven: Koen Joosen trekker van werkgroep "Sport en Welzijn"

C-Valley Leuven is de recent opgerichte vereniging van bedrijven gevestigd op het Research Park Haasrode en de Ambachtenzone Haasrode. Activiteiten in verband met mobiliteit, beveiliging, goederenstromen, duurzaamheid, verfraaiing en vergroening van het terrein, gezondheid op het werk, gemeenschappelijke sportactiviteiten komen aan bod.

5 jaar Sportpraktijk!

Van enkel sportrevalidatie vroeger naar een totaalaanbod nu met blessurepreventie en sportbegeleiding voor zowel individu, club en bedrijf! 5 jaar sportpraktijk in een notendop...

De waarheid over suiker, gezondheid en prestatie

Over suiker wordt veel gepraat en geschreven. Feiten en meningen, maar ook fabels en mythen. In deze workshop krijg je meer inzicht en wetenschappelijk onderbouwde adviezen in verband met suiker, gezondheid en prestatie.

Summer Bootcamp met Siebe Hannosset

Summer Bootcamp voor (top)sporters, niet-sporters en business professionals: verleg je grenzen door training te combineren met lifestyle factoren en specifieke kPNI principes.

Strijd tegen discriminatie van patiënten

Belangrijk bericht voor patiënten van gedeconventioneerde kinesitherapeuten.

11 juli 2017

Sport jezelf slank?!

In deze blog kijken we kritisch naar de rol van sport en beweging in gewichtsverlies.

28 april 2017

Deconventie

Wij geven gehoor aan de oproep van onze beroepsvereniging AXXON.

7 april 2017

Osteopaat bij TREK-SEGAFREDO

Onze osteopaat is sinds dit seizoen aan het werk bij wielerploeg TREK-SEGAFREDO

6 april 2017

Club in de kijker : Volley Haasrode Leuven

Blessurepreventie, advies op maat en sportbegeleiding ifv optimaal presteren bij VHL!

Vernieuwde module online reservering

boek nu je afspraak online via onze website

2 februari 2017

Yoga lessenreeks

Kom meedoen aan de lessenreeks Yoga telkens op dinsdagmiddag in de Sportpraktijk in het Research park Heverlee.

Corrida

5 tips voor een verantwoorde en gezonde eindejaarscorrida!

BlOG - Uit de startblokken!

Gedaan met goede voornemens, maar actie! “Just START” is het motto in de Sportpraktijk. Daarom deze 5 tips om je sportieve of gezonde doelstelling waar te maken!

Myofasciale therapie

Heel wat pijnstillers worden overbodig dankzij myofasciale therapie (trigger points - dry needling); zowel acute als chronische pijn als gevolg van het verkeerd functioneren van spieren is behandelbaar! Meer weten?

Sportpraktijk @ Researchpark : try-out event - 30 september

Eén jaar in het Researchpark! Heel wat enthousiaste medewerkers van onze buurbedrijven in het Researchpark kwamen 'proeven' van ons aanbod! Een sfeerbeeld...

BlOG - Hoe neem je altijd een stukje vakantie mee?

Als stress – career – life coach ga ik graag met jou op zoek naar wat voor jou best werkt en hoe je dit kan communiceren naar je omgeving. Laten we samen zoeken naar manieren die voor jou beter passen om je werk en je leven in te richten zodat je altijd een stukje vakantie met je mee kan dragen. Stuur een mailtje naar miet@sportpraktijk.be

BLOG - Siebe Vanhee: rotsklimmer en Redcord beoefenaar

Hoe Redcord training echte toppers nog sterker maakt! Het verhaal van rotsklimmer Siebe Vanhee

BLOG - Fit in je hoofd

Sessie ‘Fit in je hoofd’ - work-out voor de mentale spieren in de Sportpraktijk. Het publiek was divers: zowel (top)sporters als niet-sporters, mensen uit het onderwijs, uit het bedrijfsleven en zelfstandige ondernemers. Toch hadden ze allemaal 1 ding gemeen: mentaal fitter worden en fit blijven. Allemaal mensen die iedere dag het beste van zichzelf geven in hun job, hun (top)sport, hun relatie of gezin. In onze ogen allemaal atleten die dagelijks topprestaties neerzetten.

Hockey dames : les in doorzetting!

Coach Koen Joosen beleefde intensieve weken in voorbereiding op de laatste match en deed er samen met de staff alles aan om hun positie in de 1ste divisie te verzilveren.

Levensloop Leuven

We haalden een bedrag op van 8.964€! Dank aan alle lopers en sponsors!

Teamwork makes the dream work!

De Sportpraktijk heeft niet alleen een nieuwe thuis gevonden in Heverlee, maar heeft ook een nieuwe missie, een nieuw aanbod en een concreet actieplan om in 2016 vol in te zetten op een gezond en sportief lichaam. Hoe doen we dat?

Innovatie in de sport

De Sportpraktijk wil innovatie integreren in haar dagelijkse werking. Op 29/1 werd tijdens een persconferentie het project “SportsTechLab” opgezet. Samen met KU Leuven, Biorics, Imec en Topsportslab zal de Sportpraktijk de hockeyspelers van Leuven begeleiden in een fieldlab.

Sportpraktijk meets Sports.Tech : innovatie in sportrevalidatie

Afgelopen donderdag stond therapeut Kjell De Hondt met een sterke uiteenzetting over "innovatie in sportrevalidatie"...

Panathlon

Panathlon Congres 19-22 mei: 'Ethics and Governance in Sport: Are we committed to change?'

Privacybeleid Sportpraktijk

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x