Bedrijf in de kijker: Ipcos

Bedrijf in de kijker : Ipcos 

Ook de medewerkers van Ipcos geven iedere dag het beste van zichzelf in hun werk. In onze ogen zijn het allemaal atleten die dagelijks toewerken naar topprestaties. Om hun lichaam en geest optimaal te laten functioneren is beweging onontbeerlijk. ‘Ipcos on the move’ is hiervan een mooi voorbeeld!

CEO Peter Van Overschee : “IPCOS werkt al enkele jaren rond mentale gezondheid van onze medewerkers om zo de bewustmaking rond burn-out te vergroten en aldus de kans op uitval te verminderen. De verbetering van de algemene fysieke conditie van onze medewerkers kadert in dit project vermits fysiek weerbaardere mensen ook mentaal weerbaarder zijn.”

Eén van de grootste voordelen binnen het project met Sportpraktijk is dat het voor iedereen toegankelijk is aangezien er heel individueel toegewerkt wordt naar de verschillende doelstellingen, zowel gezondheids- als prestatiegerelateerd. Jong, oud, sportief of totaal niet sportief… iedereen krijgt zijn individueel bewegingsprogramma en nét dat maakt het verschil op de werkvloer.

Er werd nog nooit zoveel over gezondheid gesproken aan onze keukentafel.

Er is meer interactie want er is een nieuw gemeenschappelijk onderwerp om over te praten. Collega’s stimuleren mekaar op een positieve en opbouwende manier zodat ook de langetermijn doelstellingen gehaald worden en de drop out veel beperkter blijft. Verder is het ook een leuke teambuilding oefening.

Het enthousiaste team en de gestructureerde aanpak van de Sportpraktijk zijn duidelijke troeven! De nabijheid in het researchpark in Heverlee is zeker een pluspunt.

Daarenboven zorgt Ipcos voor een ideale context waarbij veel flexibiliteit gegeven wordt voor het uitvoeren van het programma. De nabijheid van de Sportpraktijk in het research park in Heverlee is daarin zeker een pluspunt. Dit verlaagt de drempel voor de medewerkers om deel te nemen – ook tijdens de werkuren. Ook het jonge enthousiaste team en de gestructureerde aanpak van de Sportpraktijk zijn duidelijke troeven.

De Sportpraktijk ging van start met een kickoff rond de centrale thema’s beweging, houding, voeding en mentale veerkracht.  Alle medewerkers kregen de mogelijkheid om zich vrijblijvend in te schrijven voor een gezondheidsmeting met daaraan gekoppeld een individueel bewegingsprogramma op maat van elke medewerker.

Ruim 85% zag de kans schoon om zich te laten screenen en zij werken momenteel, ongeveer 3 maanden na de eerste gezondheidsmeting, toe naar een hermeting om de vooruitgang te objectiveren.

Ook de medewerkers zijn enthousiast. Een greep uit hun reacties:

  • Je weet dat je binnen de juiste hartslagzone aan het trainen bent en dat dit afgestemd is op het vermijden van blessures, wat een veilig gevoel geeft.  
  • Er is wel een beetje onderlinge competitie, maar op een gemoedelijke, vriendelijke manier. Ik ben trots dat er zoveel collega’s mee doen. Zeker als je bedenkt dat iedereen de hele dag achter het computerscherm zit.
  • Het is belangrijk om in beweging te blijven, zeker wanneer je ouder wordt. Met een druk gezin komt het er vaak niet van. Dit was de kans om een nieuwe start te maken. En het gemak dat je dit tijdens je lunchpauze kunt doen. Dit houdt in dat het voor de rest weinig privétijd afsnoept.
  • Ik was blij om te zien dat de tijd die ik spendeer aan sporten effectief leidt tot een betere gezondheidstoestand. De gezondheidsmeting bevestigde dat ik goed bezig ben.
  • Het "Ipcos on the move" programma helpt je toewerken naar een hoger fitheidsniveau. Het is een zegen om te kunnen sporten, zowel voor als na het werk, in de Sportpraktijk die zo dichtbij ligt. Daardoor ligt de drempel veel lager aangezien je veel minder tijd verliest. Dat we dit als bedrijf doen, zorgt er vooral voor dat er voldoende groepsdruk is om ook op lange termijn gemotiveerd te blijven sporten.
  • Fijn dat de werkgever ook inziet dat een gezonde medewerker minder afwezig is door ziekte én dat vooral het algehele welbevinden van de medewerker omhoog gaat. Je bent namelijk gezond bezig en dat geeft me een goed gevoel.

Langetermijn denken!

Van zodra er een gezondheidsbewustzijn gegroeid is en iedereen kan terugvallen op een voldoende groot fysiek draagvlak op gezondheidsniveau, kan er op eigen initiatief verder gewerkt worden op het tempo dat best past.

CEO Peter Van Overschee van Ipcos wil in een volgende stap toewerken naar gemeenschappelijke fiets of loop evenementen. Een logisch vervolg en een gezonde visie!

Wil jij je medewerkers ook stimuleren en inspireren om hun fysiek draagvlak te vergroten en daartoe inzetten op het welzijn en de veerkracht van iedere medewerker? Neem contact op met Koen Joosen, zaakvoerder op het nummer 0474 60 80 12 of via info@sportpraktijk.be.

Voor meer info, raadpleeg onze bedrijfsbrochure.

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x