Bedrijf 'on the run': Easics

HEALTH & PERFORMANCE @ SPORTPRAKTIJK

Easics schiet uit de startblokken met Sportpraktijk

Het enthousiaste team van het Leuvens elektronicabedrijf Easics klaarstomen voor de pittige North C Trail in Koksijde? Daar moesten we bij Sportpraktijk niet lang over nadenken! Physical coach Koen Joosen en sportdiëtiste Eva Kennis rolden een onderbouwd trainingsplan uit dat haalbaar was voor iedereen die deze sportieve uitdaging wilde aangaan. Ready? Set. Go!

13 tot 47 kilometer lopen op het strand en in de duinen van Koksijde. 
Voor niet-sportievelingen klinkt dit als ‘mission impossible’ maar toch wisten Tim en Ilse van Easics een aantal collega’s te overtuigen om samen in te schrijven. Om op een onderbouwde manier te trainen voor deze trailrun, klopten ze 6 maanden geleden aan bij Sportpraktijk. Het doel? Iedereen blessurevrij over de eindmeet krijgen!

“Wij zijn fan van de totaalaanpak van Sportpraktijk. We deden eerst een inspanningstest en kregen daarna een trainingsschema dat individueel afgestemd was. De voedingstips en de oefeningen om blessures te vermijden, zijn een extra bonus.”

Trainingsplan met een visie
De visie van Sportpraktijk is heel gefocust: verantwoord, gezond en blessurevrij trainen. En samen sporten is plezant natuurlijk, dus werden er gezamenlijke loopsessies en trainingen georganiseerd onder begeleiding van sportcoach Koen. Daarnaast werd iedereen persoonlijk opgevolgd en aangespoord om ook bewuster op z’n voeding te letten. Sportdiëtiste Eva legde Easics geen streng dieet op maar deelde gezonde recepten en verrassende tips om de loopprestaties te boosten. 


“We hebben het loopvirus nu allemaal te pakken en dus doet het des te meer plezier om onze kilometers met elkaar te delen. Maar echte competitie? Nee, we moedigen elkaar vooral aan!”

Samen sporten versterkt werksfeer
Tijdens de trainingen werkten de Easics collega’s niet alleen aan hun focus, tempo en uithoudingsvermogen maar ze versterkten ook de collegialiteit. Sprintjes in de regen? Conditietraining in de sneeuw? Met de aanmoedigingen van de collega’s ging dit dubbel zo vlot. De doorzetters van Easics zitten momenteel in de laatste voorbereidingsfase voor hun deelname aan de North C Trail op 17 maart 2019 en dromen stiekem al van een volgend sportief doel.

“Gedurende het hele traject viel het op dat we ons fitter gingen voelen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. En da’s mooi meegenomen op de werkvloer.”

Jouw collega’s ook motiveren om te sporten?
Jong, oud, sportief of totaal niet sportief… iedereen kan sporten! Sportpraktijk zet graag z’n enthousiaste schouders mee onder jullie bedrijf om voor iedereen een aangepast bewegingsprogramma uit te werken. Wij gaan samen voor meer vitaliteit, meer veerkracht, een betere concentratie en vooral fitte collega’s. Een win-win voor zowel medewerkers als bedrijf!

Interesse? Neem contact op met Sportpraktijk via info@sportpraktijk.be of bel 0474/608012 voor een vrijblijvend gesprek. 

 

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x