Blessurepreventie @ hockeyclub KHC Leuven

HEALTH & PERFORMANCE @ SPORTPRAKTIJK

Personal coaches Jente Schaepherders en Koen Joosen waren vorige week te gast bij hockeyclub KHC Leuven voor een workshop 'Blessurepreventie bij jeugd en volwassenen'. Door kracht, lenigheid en stabiliteit te trainen, verbeteren we prestaties en vermijden we blessures. Het integreren in de trainingen en/of wedstrijdopwarming van specifieke oefeningen per categorie is het ultieme doel! 

Sinds enkele jaren krijgen de spelers en speelsters van de eerste ploegen oefeningen, gericht op het verbeteren van kracht, lenigheid en stabiliteit. Op die manier trachten we zoveel mogelijk blessures te voorkomen en prestaties te optimaliseren.
Dit jaar willen de club en de Sportpraktijk een stap verder gaan door ook de drempel bij de andere spelers en speelsters te verlagen.
In eerste instantie spraken we vorige week tijdens een workshop al een aantal coaches aan om al zo veel mogelijk spelers/speelsters te kunnen bereiken.


Vertrekkende vanuit  een aanpak om van jongs-af-aan een oefencultuur te installeren en zo gewoontes in te slijpen die op latere leeftijd zullen opleveren, vinden we het des te belangrijker dat ook de jongste categorieën vertegenwoordigd zijn. Onder het motto "jong geleerd is oud gedaan" raden we aan om op speelse wijze oefeningen aan te bieden.
De "Gents en Ladies" van de club mogen echter niet achterblijven. Het risico op blessures bij de oudere spelers en speelsters is des te groter gezien het lichaam vaak letterlijk en figuurlijk een stuk veerkracht heeft moeten inleveren terwijl hockey te allen tijde een explosieve en veeleisende sport is en blijft.

 

Daarom ontwikkelden we een folder die in de club verdeeld wordt/werd en die als basis kan dienen voor heel wat spelers en speelsters en tevens een leidraad is voor de coaches. 

Wil je echter een aanpak op maat, twijfel dan niet en contacteer ons voor een individueel programma. Kom je graag in kleine groepjes onder leiding van een personal coach trainen in de Sportpraktijk, kan dat ook. Hoe minder blessures, hoe meer trainings- en speeltijd en hoe meer fun!

Together we play and win!

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x