CASE: Patiënt in de kijker – Tineke

Tineke klopte aan bij de Sportpraktijk met aanhoudende, zware lichamelijke klachten. Meer specifiek ging het om continue pijn aan de nek, schouders en rug, in combinatie met regelmatige opstoten van hoofdpijn. Na een grondig onderzoek en een persoonlijk gesprek zochten we samen naar een totaalaanpak om haar te helpen. Dankzij de juiste trainingen en behandelmethoden is Tineke nu weer veel sterker! Een case over doorzettingsvermogen. 

Het verhaal van Tineke…
Tineke: “De eerste klachten? Die begonnen zo’n 10 jaar geleden, na een ongeval. Daarna werd de situatie er nauwelijks beter op, integendeel. De combinatie van mijn studies kinesitherapie en de dagelijkse belastingen wogen erg zwaar. De pijnen werden langduriger en ook slapen werd steeds moeilijker. Zelfs simpelweg op een stoel zitten, werd een beproeving. Medicatie, infiltraties, verschillende kine en osteopathie sessies, pijnkliniek, … de pijn bleef aanwezig. De pijn bleef hardnekkig waardoor ik spijtig genoeg mijn job als kinesiste moest stopzetten.”

En toen stapte ik vol goede moed binnen in de Sportpraktijk…
Tineke: “Koen Joosen, myofasciaal therapeut, zag vanuit zijn specialisatie nieuwe mogelijkheden om de klachten aan te pakken. Zijn aanpak? Verschillende triggerpunten die de pijnen veroorzaakten, neutraliseren met fijne accupunctuurnaaldjes. Na een 3-tal sessies begon ik verbetering te voelen: verschillende alledaagse activiteiten werden opnieuw makkelijker. Stilaan kon ik ook een deel van mijn (zware) medicatie afbouwen. Een stap in de goede richting!”

Tijd om een versnelling hoger te schakelen… 
Koen Joosen: “Om pijnvrij te kunnen zijn en aan te sterken, werd een gericht oefenprogramma opgesteld onder leiding van collega Laura Quirin en gingen we Tineke’s lichaam steeds meer trainen. De behandelingen werden geleidelijk zwaarder, maar Tineke is een vechter. Dankzij haar enorme gedrevenheid en eindeloze werkkracht zag Laura haar telkens vooruit gaan. Ondertussen heeft Tineke veel minder last. Zowel in het dagelijks leven, als in haar job als ergonoom, ervaart Tineke steeds meer draagkracht en energie die ze terug kan inzetten voor zaken die ze graag doet. En dat is fantastisch natuurlijk.”

Tineke zal er alles aan doen om herval te voorkomen… 
Koen Joosen: “Tijdens haar middagpauzes en na het werk blijft Tineke trainen om sterker te worden. Een mentaliteit die wij alleen maar kunnen bewonderen! Wij zijn enorm blij dat het harde werk zijn vruchten afwerpt en dat we Tineke haar levenskwaliteit hebben teruggegeven. Maar zonder haar vertrouwen en ongelofelijke doorzettingsvermogen was dit zeker niet gelukt. Daarom: ‘een dikke pluim op haar hoed!’. Wij zijn blij dat we met onze totaalaanpak mensen die soms in een uitzichtloze situatie zitten, toch kunnen verder helpen!”

>> Heb je ook aanhoudende lichamelijke klachten? Neem contact met ons op! Ons gespecialiseerd team van Sportpraktijk staat klaar om ook voor jou een totaalaanpak uit te werken.

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x