CASE: Sporter in de kijker – Paul

Toen de weegschaal meer dan 100 kg aanwees, besloot cafébaas Paul in 2018 dat het tijd was voor actie. Hij contacteerde Sportpraktijk met de vraag om hem professioneel en intensief te begeleiden ter voorbereiding van een avontuurlijke tocht door de Franse en Zwitserse bergen in april 2019. Met een weloverwogen sportplan en een deelname aan de Haute Route hoopte Paul voorgoed in te tekenen op een nieuwe – fysieke – toekomst.

De motivatie van Paul…

Paul:“Als caféuitbater komt mijn zaak en mijn cliënteel op de eerste plaats. Altijd. Mijn gezondheid was bijzaak en ging zienderogen achteruit. Toen ik in 2018 toevallig over de indrukwekkende Haute Route hoorde, besloot ik het roer om te gooien. Mijn café zou ook baat hebben bij een fitte zaakvoerder. Samen met enkele vrienden schreef ik me in voor de tocht op ski’s maar zonder voorkennis wist ik niet waar te beginnen. Ik ging op zoek naar een expert in beweging, voeding en coaching en kwam uit bij de Sportpraktijk. Mijn hoofd was al klaar voor de fantastische route maar mijn gebrekkige fysieke conditie kon professioneel advies op maat gebruiken.”

De aanpak van Sportpraktijk…
Zaakvoerder Koen: “De Sportpraktijk grijpt iedere binnenkomende vraag als een kans om een plan op maat uit te stippelen. Na een uitgebreid intakegesprek en enkele conditietests stelde ik samen met zijn kameraad Joeri een gepersonaliseerd schema op voor Paul. Het einddoel was duidelijk maar om het haalbaar te maken, deelden we het schema in met enkele tussentijdse en haalbare targets. Iedere drie maanden boekten we een evaluatiemoment in. We evalueerden Pauls fysieke conditie en deden bijsturingen op diverse vlakken.


 Zijn levensstijl, zijn eetpatroon en zijn bewegingsprogramma werden minutieus opgevolgd en geoptimaliseerd. Bij aanvang van de paasvakantie in april 2019 was Paul maar liefst 25 kg lichter. Niet alleen mentaal stond hij op scherp maar ook fysiek was hij nu klaar voor de Haute Route.”

De grote voldoening achteraf…

Paul:“De tocht van het Franse Chamonix naar het Zwitserse Zermatt was uitdagend maar tevens onvergetelijk en emotioneel. Ik heb gezweet en gelachen en al skiënd beseft dat ik een Paul 2.0 ben geworden dankzij mijn ervaren sportcoaches. Onder leiding van physical coach Koen en vaste trainingsbuddy Joeri heb ik het voorbije jaar doelen bereikt die ik alleen nooit had kunnen realiseren. Fysieke successen maar ook een ommezwaai in mijn gewoontes. Ik heb het plezier in sporten en een gezonde levensstijl ontdekt. De tocht is voorbij, de prestatie is geleverd, maar ik zal de begeleiding en het advies van de Sportpraktijk niet loslaten. Zo staat er binnenkort alweer een inspanningstest op mijn agenda… wordt vervolgd dus. Bedankt Koen en Joeri voor jullie fantastische begeleiding!”

>> Wil jij ook graag je grenzen verleggen? Een fysieke uitdaging aangaan? Neem vrijblijvend contact met ons opHet team van Sportpraktijk staat klaar om ook voor jou een gepersonaliseerde aanpak uit te werken.

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x