Club in de kijker : Volley Haasrode Leuven

Club in de kijker: Volley Haasrode Leuven

Ook dit seizoen werden de spelers van VHL fysiek gescreend door collega's Stijn (kinesitherapeut) en Frigyes (osteopaat) om een blessurepreventief programma op te stellen. 

Voor de eerste keer werd er bij een select aantal spelers een cardiotest afgenomen om ook hier bij te sturen waar nodig en heel gericht het prestatieniveau te verbeteren.

Kine Stijn ging met deze selecte groep elke week aan de slag met kracht- en stabilisatietrainingen onder meer met de Redcords. Hiermee kan je heel efficiënt kracht omzetten in meer functionele, volleybalgerichte houdingen en bewegingen.

Verder werd er ook gewerkt op specifieke aspecten rond het voedingspatroon van enkele spelers waarbij de raadgevingen goed opgevolgd. De resultaten waren na enkele weken zichtbaar! 

Tenslotte stond er ook voor, tijdens en na de wedstrijd telkens een kinesitherapeut klaar voor last-minute oplapwerk en verantwoord presteren.

Vanuit de Sportpraktijk willen we de club graag bedanken voor de fijne werkcontext en zijn we er zeker van dat er nog mooie resultaten zullen volgen!

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x