Hockey dames : les in doorzetting!

KHCL dames blijven in eredivisie en geven een les in doorzetting en geloof in eigen kunnen. 

Een les voor iedere competitiesporter!

De KHCL hockey dames deden het onmogelijke... vanuit een uitzichtloze situatie vochten ze terug om in eredivisie te blijven!

Op 20 maart zou iedereen alle hoop verloren moeten zijn... Het zoveelste verlies en veel frustratie omwille van veel niet te controleren factoren. Mocht het echt niet eens meezitten? Troosteloos laatste met van de 4 te spelen wedstrijden nog 2 wedstrijden tegen de top 2 in het vooruitzicht. Je zou er moedeloos van worden. 

De staff en de spelers verzamelden alle overgebleven hoop en werkten gestaag verder. Alle middelen werden ingezet: tactisch werd er nog meer in detail voorbereid op training, fysiek werd er hard gewerkt en tijdens de wedstrijden werden de dames uiterst professioneel gemonitored zowel op hartslag als gps gegevens.

Daarenboven werd de groep hechter in plaats van uit elkaar te vallen wat resulteerde in een overwinning in de volgende wedstrijd. Ook tijdens de twee volgende wedstrijden viel alles uiteindelijk in zijn plooi en kwam KHCL als hecht blok op het terrein. Beide wedstrijden tegen de top 2 werden met een gelijkspel afgesloten en wonder boven wonder hadden we alles zelf terug in handen.

Voor de laatste wedstrijd volstond een overwinning en was een gelijkspel misschien zelfs voldoende... 

Om niets aan het toeval over te laten organiseerden we een teambuilding activiteit tijdens Levensloop Leuven. Op die manier werd het belang van de wedstrijd meteen gerelativeerd gezien Levensloop een project is waarin de strijd tegen kanker centraal staat. Deze boodschap, gekoppeld aan een activiteit ver buiten de comfortzone maar met veel fun en een afsluitende speech van de staff gaf de spelersgroep een goed gevoel in aanloop van de wedstrijd.

En zo geschiedde... 70 minuten vechten tegen stress, druk, een agressieve tegenstander en zichzelf brachten de hockey dames waar ze daarvoor alleen nog maar van konden dromen: ook volgend seizoen een plaats in eredivisie! (Coverfoto : Emma Van Mol Photography)

Proficiat!

 

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x