Innovatie in de sport

Als test-, trainings- en gezondheidscentrum wil de Sportpraktijk innovatie integreren in haar dagelijkse werking. Op 29 januari werd tijdens een persconferentie het project “SportsTechLab” opgezet.

SportsTechLab wil nieuwe inzichten in sport verwerven, nieuwe toepassingen voor sensoren exploreren en innovatieve producten & diensten ontwikkelen door een samenwerking op te zetten waarbij zowel bedrijven, onderzoeksgroepen, sportbeleid en sporters hun krachten bundelen. Hiervoor zal een fieldlab worden opgezet, een fysieke locatie waar alle actoren nauw met elkaar interageren. KHCL, de Leuvense hockeyploeg, zal fungeren als fieldlab.

De Sportpraktijk, KU Leuven, Biorics, Imec en Topsportslab zullen  onder de vleugels van Sports.Tech  samenwerken tot eind 2017. De Sportpraktijk zal binnen het fieldlab KHC Leuven de hockeyspelers begeleiden.

Deze bedrijven en onderzoeksgroepen zullen - in samenspraak met de technische en medische staff van de hockeyclub uit Leuven - nieuwe sensoren, meetmethodes en specifieke technologieën kunnen “door”ontwikkelen om de spelers nog beter te begeleiden en informatie te verschaffen in het kader van blessurepreventie en prestatieverbetering. Het is de bedoeling om daarna de transfer naar andere sporten alsook naar de recreatieve sporter te maken.

Dit alles werd gefaciliteerd door Sports.Tech onder leiding van Tine Van Lommel. Sports.Tech is een netwerkplatform dat de muren tussen bedrijven, sportclubs, onderzoeksinstellingen en het beleid sloopt. Het slaat een brug tussen sport en technologie en faciliteert de samenwerking tussen alle actoren om sneller, meer en betere innovatie producten en diensten uit te werken. 

SportsTechLab wordt ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.

Wij houden jullie op de hoogte van de resultaten!

 

figuur_SportsTechLab.png

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x