Redcord training

Redcord@Sportpraktijk

Redcord is een suspensie training, waarbij men gebruik maakt van instabiele koorden. Het is de bedoeling om de zwakke schakels in de biomechanische ketens van je lichaam te versterken. Spieren hebben immers de neiging om te compenseren en overbelast te geraken na een periode van blessure of verminderde activiteit. Onderzoek heeft aangetoond dat deze bewegingsdisfuncties en verstoorde musculaire controle een belangrijke oorzaak zijn van pijnklachten. 

Slapende spieren wakker maken

Met het Redcord systeem sporen we de ‘weak links’ in het lichaam op en activeren we de betrokken spieren op een gecontroleerde manier. Via Redcord therapie proberen we dus in een gecontroleerde setting ‘slapende spieren’ wakker te maken.  

Kracht, balans en coördinatie

Redcord kan gebruikt worden voor elke doelgroep omdat de oefeningen gemakkelijk kunnen aangepast worden aan ieders niveau. Via het Redcord systeem is het mogelijk om kracht, balans en coördinatie in één training te implementeren. Daardoor is het een heel complete training die perfect complementair is met de sportspecifieke trainingen!

 

Prestatiebevordering, blessurepreventie en revalidatie

Verschillende studies hebben reeds aangetoond dat Redcord training blessures kan voorkomen en prestaties kan bevorderen en dit zowel bij recreatieve sporters als bij topatleten.  In de Sportpraktijk werken we er ook heel gericht mee in de specifieke revalidatie van rugproblemen en andere blessures.

Sportspecifiek – enkele voorbeelden

Door aan te passen in de oefeningen kan daarenboven heel sportspecifiek gewerkt worden. Voor tennis denken we bijvoorbeeld aan een opslagbeweging waar op een efficiënte manier de kracht vanuit de benen via de romp en lage rug (core) moet overgezet worden in een vloeiende en krachtig slagbeweging in de arm. Bij iemand met onvoldoende controle ter hoogte van de lage rug zal deze krachtoverdracht veel minder vlot verlopen waardoor de opslag een stuk minder krachtig zal zijn in vergelijking met een speler met een sterke core. Met opslag specifieke Redcord oefeningen optimaliseren we aldus het rendement.

Een veel voorkomende problematiek bij voetballers is liespijn, vaak ten gevolge van een overbelasting van de adductoren (spiergroep aan de binnenkant van het bovenbeen). Door met het Redcord systeem bepaalde spiergroepen, zoals de schuine buikspieren en zijwaartse bilspier in een specifieke setting op te trainen, zien we dat we het risico op deze blessures duidelijk kunnen reduceren.  

Lees hier de getuigenis van topklimmer Siebe Vanhee over zijn effect van Redcordtherapie in de Sportpraktijk!

Ook voor jou!

Iedere sporter, gaande van recreatieve voetballer tot professionele triatleet heeft baat bij deze alternatieve trainingsvorm. In de Sportpraktijk begeleiden wij zowel individuele sporters als volledige teams via dit redcordsysteem. In een eerste fase gaan we op zoek naar de zwakke schakels in het lichaam. Deze activeren we daarna in een gecontroleerde setting door specifieke oefeningen aan te leren in de koorden. In een 2de fase stellen we een individueel oefenschema op aangepast aan de mogelijkheden van de sporter. Daarna bieden we de mogelijkheid aan om zelfstandig te komen oefenen in de Sportpraktijk waarbij het oefenschema uiteraard bijgestuurd wordt waar nodig.  Op deze manier kunnen we iedere sporter, ongeacht zijn niveau op een veilige en efficiënte manier een alternatieve vorm van stabilisatietraining aanbieden.  

!!Nieuw in de Sportpraktijk: Aangezien trainen in groep zoveel meer rendement heeft, organiseren we Redcord training in groepjes van 5 personen in een lessenreeks van 5 trainingen voor slechts 75euro per persoon.

Interesse? Stuur een mail naar info@sportpraktijk.be

Maak kennis met de redcord specialisten van de Sportpraktijk: Laura, Kjell en Stijn

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x